Omdat we veiligheid erg belangrijk vinden bij Velofashion, zijn we op zoek gegaan naar een alternatief voor de gewone koptelefoon of ‘oortjes’ tijdens het sporten.

Met de ‘bone conduction’ koptelefoons van AfterShokz hebben we dé oplossing voor sportieve muziekliefhebbers gevonden!

 

Technologie

‘Bone conduction’ of botgeleiding is een technologie die het geluid via je kaakbeenderen naar je hersenen stuurt. Kleine vibraties worden via je kaakbeenderen naar het middenoor en zo naar het binnenoor en de hersenen gestuurd. Je hersenen zullen deze kleine vibraties vervolgens als geluid herkennen.

 

Veiligheid

De ‘bone conduction’ of botgeleiding zorgt ervoor dat je niet enkel de muziek haarfijn hoort, maar ook de omgevingsgeluiden blijven perfect hoorbaar.

Dankzij de ingebouwde ruis-onderdrukkende microfoon kan je de AfterShokz zelfs gebruiken om handenvrij te bellen.

 

Comfort

Zowel de Aeropex als de Air zijn superlicht en comfortabel waardoor je wel eens durft vergeten dat je ze draagt.

De koptelefoons werken met behulp van een Bluetooth verbinding waardoor je geen last hebt van kabels tijdens het fietsen of lopen.

 

Modellen

Wij hebben de AfterShokz AIR en Aeropex standaard op voorraad. Beide modellen zijn pluimgewichtjes en bieden een goede geluidskwaliteit in combinatie met een uitzonderlijk draagcomfort.

De AfterShokz AIR weegt 30g en is volledig zweetbestendig (IP55 water-resistant). Het toestel heeft een batterijduur van 6u en het duurt ongeveer 2u om het volledig op te laden. Verkoopprijs: 119,95 euro.

De Aftershokz Aeropex is het paradepaardje en weegt slechts 26g. In vergelijking met de AIR heeft dit model een diepere bas, minder vibraties en een luider volume. Bovendien is dit model waterdicht (IP67 waterproof) en kan je tot wel 8u genieten zonder een oplaadbeurt. Verkoopprijs: 169,95 euro.

 

AfterShokz

Kom gerust eens langs om deze koptelefoons uit te testen, je zal niet weten wat je hoort!