In 2013 lanceerde Luigi Bergamo het nieuwe merk Q36.5, na meer dan 20 jaar ervaring op het vlak van onderzoek & ontwikkeling in fietskleding.

Q36.5 logo

 

Visie

De visie van Q36.5 kan worden samengevat in één zin:
Q36.5 is an extreme vision of the future of performance cycling clothing.

De Q staat voor het Latijnse Quaerere, wat onderzoeken betekent, en 36.5 is de ideale lichaamstemperatuur. Het uitgangspunt bij het ontwikkelen van deze fietskleding is dan ook het behouden van een stabiele, ideale lichaamstemperatuur. De focus ligt dus niet op het afkoelen of opwarmen van je lichaam tijdens het sporten, maar op het behouden van de ideale lichaamstemperatuur van het begin tot het einde van je rit.

 

Samenwerking

Na ontwikkeling in de studio in Bolzano worden alle stoffen en kleding door Italiaanse experts voor Q36.5 gemaakt. Deze samenwerking is niet alleen gebaseerd op de hoge kwaliteit en gesofistikeerde knowhow die de fabrikanten leveren. Ook de uitwisseling van ideeën, samples en visies in het volledige proces van productontwikkeling zorgen voor een doorgedreven partnerschap.

Alle producten van Q36.5 worden daarom volledig in Italië geproduceerd.

 

Kenmerken

Zowel de uniek geweven stoffen als het minimaliseren van het aantal gebruikte panden zorgen voor een maximale efficiëntie en aerodynamica.

Daarnaast is ook lichtgewicht een bepalend kenmerk. Het gewicht is echter geen objectief, maar eerder een resultaat van het design. Dit lichtgewicht heeft echter geen enkel effect op de duurzaamheid van de kleding.

 

Kom zeker eens langs om de unieke stoffen en kwaliteiten van Q36.5 zelf bij ons te ontdekken!